Skip to content

És bona llet

Els productes MUUU BEEE estan elaborats amb llet de vaques frisones de la comarca del Ripollès. El 95% de l’alimentació del ramat es cultiva a les explotacions. Un compromís de 365 dies l’any per oferir el secret més ben guardat dels nostres formatges, la llet del Ripollès.

Els productes MUUU BEEE formen part de la marca de garantia de Producte del Ripollès, l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà i la Xarxa Espanyola de Formatgeries de Camp i Artesanes.

El formatge Tendre de Drap és un formatge suau, que es fa amb un drap de cotó que en determina la forma i que serveix per premsar la quallada a mà. La seva maduració en les caves d’afinat és de màxim 3 setmanes. L’escorça del Tendre de Drap és natural i lleugerament cruixent. El seu interior és de color groc pàl·lid i amb gustos que ens recorden a la mantega fresca, la llet i les avellanes tendres.

El Sotabosc és la representació dels paisatges ripollesos. Es deixa madurar en caves fresques i humides durant sis setmanes. L’escorça és ferma, amb fongs naturals de la cava de maduració, aromes que ens recorden el sotabosc i al Ripollès. L’interior de color groc palla és lleugerament cremós amb aromes de mantega salada.

El Flor de Neu és un formatge de pasta tova madurat en caves durant quatre setmanes aproximadament. La seva aparença recorda a la flor alpina Flor de Neu; escorça de color blanc, amb aromes de ceps. L’interior del formatge és ferm en el seu estadi inicial i més cremós a mesura que avança la maduració. 

Seguint la maduració del nostre Flor de Neu, el Flor de Neu amb Tòfona incorpora aquest producte estacional tan especial que ens ofereix el territori, la tòfona negra. Del 15 de novembre al 15 de març disposem de les millors maduracions de la Tòfona de la Conca, productors de generacions. La combinació amb el nostre Flor de Neu, la Tuber melanosporum i amb la mantega de la DO de l’Alt Urgell i la Cerdanya ens dona un resultat digne dels paladars més exigents.

Formatge de pasta cuita i escorça rentada, s’elabora a partir de llet de vaca i es comercialitza a partir de les dotze setmanes de maduració. És la més pura essència del territori, marcant les estacions. Aromes nobles i el seu interior de color groc amb pocs ulls i amb alguna lleugera coloració de blau, resultat de l’afinat. La maduració a les caves li dona una textura agradable, amb notes de mantega, torrats, un retro gust llarg i un punt picant al final. El gust persisteix en la memòria. Com el seu nom indica, PILÓS, un record que deixa empremta, caràcter i que perdura llargament en els paisatges culinaris dels nostre records.