Skip to content

És Ripollès

El projecte de la formatgeria va lligat al territori, generant una activitat sostenible que crea ocupació per a persones amb especials dificultats i que busca la cooperació amb tots els agents.

El territori​

El Ripollès és una comarca rural i de muntanya, amb una economia marcada per la indústria, el truisme (sobretot el relacionat amb la natura i la muntanya) i el sector agroalimentari.

Té una extensió  de 956 km2 i compta amb 19 municipis. La major part dels municipis, 12 en total, tenen menys de 500 habitants amb trets clarament rurals. Està configurada en tres valls: la de Camprodon, la de Ribes i el Baix Ripollès.

La marca

La marca MUUU BEEE neix d’un procés de naming creat amb la implicació de totes les persones de la Fundació MAP. Una marca innovadora, original, alegre i fresca que s’acompanya de l’eslògan ÉS RIPOLLÈS. ÉS BONA LLET per transmetre els valors de proximitat, territori i qualitat.

La imatge gràfica que acompanya la marca l’han fet les persones de la Fundació MAP a través de les seves empremtes dactilars, que ens transmeten que no hi ha cap persona igual, que cadascú és únic i diferent. Una d’aquestes creacions és el cor que acompanya l’eslògan, que simbolitza que el producte és sa, natural i que està fet ‘amb el cor’.

L'obrador

L’obrador de la formatgeria es va posar en funcionament el juliol de 2016 al carrer Joan Miró, 1 (P.I Els Pintors) de Ripoll. Disposa de 385 metres2 i compta amb:

– Un obrador de formatges.
– Una sala de recepció de la llet.
– Quatre cambres d’afinat.
– Una cambra de refrigerats.
– Una zona de preparació i expedició.
– Un magatzem.

Les caves d’afinat incorporen un sistema de circulació d’aire que permet l’entrada de microorganismes naturals del nostre entorn a les cambres, i en conseqüència als formatges, aportant els aromes del Ripollès.